Strokovno srečanje gradbincev, kleparjev, krovcev in inštalaterjev-energetikov 2024

Laško 2.-3.februar 2024

V Laškem je potekalo skupno strokovno srečanje gradbincev, kleparjev krovcev in instalaterjev-energetikov. V plenarnem delu srečanja je potekala okrogla miza na temo Uvajanje paritetnega sklada za gradbeno panogo v Sloveniji, sledilo je predavanje ˝Kako pravilno določati in evidentirati delovni čas v gradbeništvu, ob upoštevanju veljavnih kolektivnih pogodb˝.

V popoldanski čas je bil namenjen obravnavi tematike in strokovnih zadev ločeno po posameznih sekcijah, udeleženci na področju gradbeništva so lahko sledili predavanjem na teme XPS toplotna izolacija v različnih aplikativnih rešitvah, trendi v gradnji z opeko, celovite rešitve v sodobni gradnji, 100 let gradnje s poro betonom, prednosti uporabe hibridnih tesnilnih mas pred silikonskimi in poliuretanskimi, leso-cementni opažni zidaki.

V sklopu večernega programa je potekala slovesna podelitev znakov odličnosti v gradbeništvu.

Aktualne teme za gradbene podjetnike in obrtnike so bile predstavljene tudi v sobotnem programu srečanja AI – Umetna inteligenca v podjetništvu, Subsidiarna odgovornost izvajalca v gradbeništvu za plače delavcev njegovega podizvajalca, srečanje pa je zaključil Tilen Artač.