Pozor: Rok se izteka, preverite papirje

AVTOR STA

Ministrstvo za naravne vire in prostor investitorje, ki so pridobili gradbeno dovoljenje po 1. juniju 2018, uporabnega dovoljenja pa še niso pridobili, poziva, naj preverijo, ali so izvedli popolno prijavo začetka gradnje.

Če investitorji prijave gradnje niso izvedli oz. je niso izvedli popolno, naj to storijo čim prej, pozvajo na ministrstvu. Tako se bodo investitorji izognili primerom, ko bi lahko izdano gradbeno dovoljenje prenehalo veljati. Prijava začetka gradnje se odda na upravni enoti, ki je izdala gradbeno dovoljenje.

Kot so pojasnili, bo 1. junija poteklo pet let od izdaje prvih gradbenih dovoljenj, izdanih na podlagi starega gradbenega zakona. Ta je določal, da gradbeno dovoljenje preneha veljati, če investitor v petih letih od njegove pravnomočnosti ne vloži popolne prijave začetka gradnje.

Popolna prijava začetka gradnje je nujni pogoj za veljavnost izdanega gradbenega dovoljenja in jo je mogoče urediti v času veljavnosti gradbenega dovoljenja, to je v roku petih let od njegove pravnomočnosti. V teh petih letih je mogoče prijavo začetka gradnje tudi dopolnjevati in s tem zagotoviti, da bo popolna.

Vir: https://www.zurnal24.si/pod-streho/gradimo-obnavljamo/rok-se-izteka-preverite-papirje-401576 – www.zurnal24.si